Súgó

Híreket, eseményeket, projekteket, versenytársakat figyelne? Segítünk beállítani a saját hírügynükeit!

Hogyan működik a NewsAgent?

A newsAgent rendszerben tetszőleges számú ügynök (agent) figyeli a világhálót friss hírek után kutatva. Minden ügynök az őt létrehozó, elindító felhasználónak dolgozik és az adott témában megjelenő friss híreket figyeli. Egy téma bármi lehet, ami minket érdekel, megadása kulcsszavakkal és kontextus szavakkal történik.

Ha az ügynök a témához kapcsolódó friss hírt talál, akkor arról emailben jelzést küld tulajdonosának. Az ügynök indításakor megadhatjuk, hogy naponta maximálisan hányszor jelezzen nekünk. Amennyiben az ügynök ennél több hírt talál egy nap, akkor ezek nem vesznek el, hanem egy összefoglaló levélben kapjuk meg a kimaradt jelentéseket.

Összefoglaló levelet egyszer kaphatunk naponta, ebben az általunk indított összes ügynök, összes - a fenti korlátozás miatt - eddig még elküldetlen jelzése szerepel. Ha egy ügynök 24 óra leforgása alatt a napi limitnél több hírt talál, akkor a rendszer felfüggeszti vagy a zár letelte után automatikusan újraindítja az ügynök tevékenységét. Ebben az esetben az ügynökhöz rendelt téma túl tág, túl sok hír kapcsolódik hozzá. Ekkor kérjük jelezze felénk, hogy  módosítsuk, szűkítsük, szabjuk testre  a figyelést, ha ez lehetséges vagy rendeljen nagyobb napi limittel rendelkező ügynököt.A téma megadása

Egy téma megadása kulcs, kontextus és kizáró szavakkal történik. A kulcsszavak jellegzetesen a témához tartozó főbb szavak, kifejezések. Mivel ezek többféle szövegkörnyezetben, kontextusban is előfordulhatnak, ezért a keresett téma pontosításához hasznos lehet a kontextus szavak használata...

Figyelt hírforrások

Mint már említettük, az ügynökök a világhálón bolyongva szerzik be a hozzánk eljuttatott információkat. Jelenleg magyar nyelvű, megbízható forrásnak számító, gyakran frissülő, jól karbantartott oldalakon, mint például hírportálokon, önkormányzati oldalakon, régiós portálokon, szakmai lapokon kutatnak. Amennyiben észreveszi, hogy a newsAgent nem talált meg egy témába eső friss hírt, kérjük jelezze nekünk. Küldje el emailben a talált cikk webcímét és mi megpróbáljuk minél hamarabb orvosolni a rendszer hiányosságát.

A hírfigyelés testreszabása


Egy téma megadása kulcs, kontextus és kizáró szavakkal történik. A kulcsszavak jellegzetesen a témához tartozó főbb szavak, kifejezések. Mivel ezek többféle szövegkörnyezetben, kontextusban is előfordulhatnak, ezért a keresett téma pontosításához hasznos lehet a kontextus szavak használata. A kontextus szavak segítségével azt a kontextus definiálhatjuk, amelyben ha kulcsszavaink szerepelnek, akkor a vizsgált szöveget már a témához tartozónak tekintjük. Előfordulhat, hogy a téma pontos meghatározása így is nehézségekbe ütközik, ebben az esetben használhatjuk a kizáró szavakat. Kizáró szavak segítségével azokat a szavakat adhatjuk meg, amelyek ha szerepelnek a szövegben, akkor arról nem kérünk jelzést.

Pl. Ha a Fradi kézilabda csapatával kapcsolatos hírekre vagyunk kíváncsiak és nem érdekel minket a Fradi többi híre, akkor kulcsszóként adjuk meg a "Fradi"-t, kontextus szóként pedig azt hogy "kézilabda".

A kulcs- és kontextus szavak szövegben szereplő minimális számának megadásával tovább szűkíthetjük a keresett témát.

Pl. Ha csak a Fotex meg a Szeged férfi kézilabda csapatával kapcsolatos hírek érdekelnek, akkor adjuk meg kulcsszóként a "Fotex"-et és a "Szeged"-et, kontextus szóként pedig a "kézilabda"-t és a "férfi" szót. És végül állítsuk a minimális kontextus szavak számát 2-re, így elérjük, hogy a talált szövegekben férfi kézilabdáról lesz szó.

Minél több azonos értelmű, gyakran használt szóval definiáljuk a témát, annál több hír fog illeszkedni rá.

Pl. Természetesen a Fotex mellé odatehetjük még, hogy Veszprém, vagy a Fradi mellé hogy Ferencváros.

Mint említettük a kulcs, kontextus és kizáró szavak kifejezések is lehetnek. (A több szóból álló alakokat kifejezéseknek nevezzük.) Egy kifejezés szavakra tagolásánál azt a szabályt követjük, hogy a szavak számjegy karakterekből és a magyar abc-ben szereplő karakterekből épülhetnek fel, minden más karakter tagoló funkciót tölt be. Fontos még megjegyeznünk, hogy a rendszer nem tesz különbséget a kis és nagy betűk között.

Pl. Ha megadjuk a "Nov-Ember'98 Bt."-t, akkor ténylegesen egy négy szóból álló kifejezést adtunk meg, a "nov ember 98 bt"-t.

Lehetőségünk van eldönteni, hogy az adott szóra ragozott, képzett formáiban is kíváncsiak vagyunk -e, vagy csak az általunk megadott alakban. Kifejezések esetén mindig a kifejezés utolsó szavának ragozását állíthatjuk be.

Pl. Az "ajánl" szó ragozott formái között megtaláljuk az ajánlás, ajánlat, ajánló képzett szavakat is. 

3 in 1 - Elkészítjük, kiküldjük, figyeljük

Cégünk, az Open Gates Hungary Kft. 2006 óta nyújt különböző piacokra szakosodott sajtó- és hírügynökségi szolgáltatásokat. Így örömmel készítjük el a céges közleményeket, sajtó- illetve PR anyagokat szöveges, audio vagy audiovizuális formátumban, és juttatjuk célba azokat! 

Ajánlatkérés

Az alábbi témában kérnénk árajánlatot illetve tesztfigyelést!

Kapcsolat

A newsAgent szolgáltatást az Open Gates Hungary Kft. üzemelteti

Telefon: 
(+36) 1 920 6954
(+36)  1 920 6955

E:mail: 
info@hirfigyeles.hu 

Web:
https://uzletihirszerzes.hu